ZIP-SCREENS

Zip-screen (oftewel ritsscreen)

De Zip screen is een bijzonder type screen waarbij aan de zijkanten een geleidingssysteem met rits zit. Dit maakt deze screen in elke stand windvast tot windkracht 9. Omdat het doek opgesloten zit in de geleiders, is de screen in gesloten stand ook insectenwerend.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering. Een van de eigenschappen van screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Zonnewarmte en licht worden tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenshuis aangenaam laag blijft. U heeft hierbij de keuze uit een zeer ruime screendoekcollectie.

Techniek

Het doek van deze screens glijdt door een ritsgeleidingssysteem naar beneden of naar boven. Door deze ritsgeleiding kan deze screen ook dienen als windscherm, bijvoorbeeld onder uw terrasoverkapping, balkon of tuinhuis. U kunt zo de windlast tot 85% reduceren en een aangename plek creëeren waar u heerlijk kunt vertoeven.

Tussen doek en geleider zit geen opening, waardoor het screen dan ook compleet verduisterend is in combinatie met een verduisteringsdoek.

Een zip-screen kan in maar liefst 35 doekkleuren geleverd worden. 31 lichtdoorlatende doeken en 4 verduisterende doeken.

l

Offerte Aanvraag!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Afwerking

Bedieningen:

De omkasting van deze screens is ondermeer verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium of gemoffeld in wit (Ral 9010), crémewit (Ral 9001) en antraciet (Ral 7016). Tegen meerprijs is een (structuur)lakkleur naar keuze mogelijk.

De speciale gemoffelde laklaag zorgt ervoor dat het scherm aanzienlijk beter slag- en slijtvast is. Bovendien is het op deze manier goed bestand tegen UV- straling en corrosiebestendig.