MARKIEZEN

Petmodel markies

Een markies met petmodel is een bijzondere variant op het standaard model. Van opzij gezien loopt deze markies namelijk trapsgewijs omhoog, wat zorgt voor een speciaal effect. De markies met petmodel wordt voornamelijk toegepast bij winkels als bijvoorbeeld reclamedragers. Deze markiezen creëren een opvallende verschijning, met dezelfde functionaliteit als het standaard model. Het petmodel heeft een romantisch en speels uiterlijk, die een (nieuwbouw)woning direct voorziet van sfeer en charme.

Markiezen

Markiezen zijn zonder enige twijfel de meest fraaie zonwering voor aan uw gevel, zij hebben een luxe en nostalgische uitstraling. Niet alleen is de markies een verfraaiing voor de klassieke gevel, ook op een moderne gevel komt ze goed tot haar recht. Door de dichte zijkanten zijn ze ongevoelig voor zijdelingse lichtinval. 

Wij kunnen u 3 types markiezen aanbieden:

Standaard markies

In de meeste situaties is het standaard markies model prima geschikt. Dit model houdt hinderlijke zonnestralen voor u buiten en zorgt tegelijk voor een stijlvolle uitstraling van uw woning.

Ramen die naar buiten draaien kunnen gewoon worden geopend, de markies zit dus nergens in de weg. Met een klassieke uitstraling is het standaard model markies een sieraad voor iedere gevel. Bovendien kiest u zelf voor een design. U vindt dus altijd een markies die bij uw woning past.

Klapmodel markies

De markies met klapmodel wordt voornamelijk toegepast in situaties waar mensen onder de markies door moeten kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan etalageramen aan de openbare weg, of terrassen aan de achterzijde van de woning. Daarom heeft dit type markies een speciaal klapmechanisme. Bij het neerlaten van de markies klapt dit mechanisme verder naar voren, zodat iedereen zonder belemmering onder de markies door loopt. De klapmodel markies is hierdoor uitermate geschikt als zonwering boven openslaande deuren.

Petmodel markies

Een markies met petmodel is een bijzondere variant op het standaard model. Van opzij gezien loopt deze markies namelijk trapsgewijs omhoog, wat zorgt voor een speciaal effect. De markies met petmodel wordt voornamelijk toegepast bij winkels als bijvoorbeeld reclamedragers. Deze markiezen creëren een opvallende verschijning, met dezelfde functionaliteit als het standaard model. Het petmodel heeft een romantisch en speels uiterlijk, die een (nieuwbouw)woning direct voorziet van sfeer en charme.

l

Offerte Aanvraag!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Uitvoeringen Frame

 

Grenen hout Frame

Onze markiesframes worden standaard vervaardigd uit foutvrij gevingerlast grenen. Door deze procedure zitten er geen knoesten en onvolkomenheden in het houtwerk.

Maatvoering latwerk; dikte 19mm x 68 mm breed.

 

Aluminium Frame

Uitvoering frame geheel uit aluminium. Profielen frame zijn standaard blank geanodiseerd. Hoekstukken en scharnieren vervaardigd uit vol-gegoten aluminium. Het doek wordt vastgeniet op kunststof inlegprofielen.

Maatvoering latwerk; dikte 15 mm x 55 mm breed.

 

Uitvoeringen Omkapping

 

Omkapping houten markies

De houten markies wordt standaard geleverd met een Dark red meranti ombouw.

Deze kenmerkt zich door de rechte bovenplank en rechte zijschotten. Vervaardigd uit Dark red meranti hout.

Maatvoering bovenplank, dikte 21 mm x 270 mm breed.

Maatvoering zijschotten, dikte 21 mm x 220 mm breed

 

Omkapping aluminium markies

De aluminium markies wordt standaard geleverd met een aluminium ombouw in 1 uitvoering.

Kenmerkt zich door de rechte bovenplank en schuin aflopende zijschotten.

Maatvoering bovenplank, dikte 21 mm x 240 mm breed.

Maatvoering zijschotten, dikte 21 mm x 210 mm breed

 

Doek:

Zonweringdoek is één van de belangrijkste aspecten van uw zonwering. Het doekdessin draagt bij aan het creëren van de door u gewenste sfeer en uitstraling. Daarnaast beschermt het tegen inkijk, verkleuring van uw meubels en natuurlijk hinderlijk licht. Bij een terraszonwering beschermt het doek u tevens tegen schadelijke UV-straling.

Wij komen bij u langs met doekenstalen , zo kunt u uw beste keuze maken en uw markies geheel naar eigen wens bekleden.

 

 

Doek vervangen

Heeft u al markiezen? Vervang het doek en uw markies is weer als nieuw. Keuze uit een ruime doekcollectie

 

Bediening

 

Handmatige bediening

Standaard wordt de markies voorzien van optrekkoorden onderlangs en een koordkikker op de buitenmuur of op het raamkozijn.

Optioneel, met optrekkoorden onderlangs naar binnen gevoerd met de koordkikker op de binnenmuur of het raamkozijn. Zodoende kan de markies vanuit de woning worden neergelaten en opgehaald.

De kleur van de koordkikkers en optrekkoorden kunnen worden aangepast aan de kleur van het doek.

 

Elektrische bediening

Kies voor een comfortabele elektrische bediening met draadloze zender of laat de werking van uw markiezen geheel automatisch verlopen naar gelang de zon- of windintensiteit.

Met een draadloze bediening kunt u eenvoudig vanaf iedere plek in- en rondom de woning één of meerdere producten bedienen. Het is mogelijk om meerdere producten afzonderlijk of gelijktijdig omhoog of omlaag te sturen of te stoppen op elke gewenste positie.

Bij elektrische markiesbediening lopen de optrekkoorden over de buitenzijde van de markies heen. Deze worden qua kleur aangepast aan de doekkleur